Kültéri klíma

avagy gondolatok a ködhűtésről.

 

A párásítás előnyei régóta ismeretesek. A levegő páratartalma nagyban befolyásolja a közérzetünket, hőérzetünket, gondoljunk csak a forró nyári napokra/estékre, amikor jól esne a teraszon, kertben eltölteni a szabadidőnket.  A levegőbe kibocsájtott apró vízcseppeknek jelentős hűtőhatása van, ezen alapszik a ködhűtés. A ködhűtés egyik előnye, hogy minden olyan helyen jól alkalmazható, ahol hagyományos módszerekkel nem, vagy csak nagyon magas költségekkel érhető el eredmény.

 

terasz_177x138.jpg

 köd1_200x149.jpg

 

 

 

 

 

 

A ködhűtés alkalmazási területei:

 

  • Családi házak teraszai: Nyári kánikulai időszakban a párával hűsített teraszon sok szabadidőt tölthetünk a szabad levegőn.

 

  • Éttermek, kávéházak: A vendégek szívesebben fogyasztják el az italukat az étterem kellemesen hűsített kerthelyiségében.

 

  • Borospincék: A borospincék alacsony páratartalma (a bor természetes párolgása, a hordók kiszáradása miatt), jelentős minőségi romlást idézhet elő. A párásító hűtés alkalmazásával a pincékben folyamatosan optimális szinten tartható a levegő hőmérséklete és páratartalma.

 

  • Por elnyelése, megkötése: A nagynyomású párásító berendezés nagy koncentrációban nagyon apró vízcseppeket porlaszt a levegőbe, így a 0,1 és 1000 mikron közötti szemcseméretű por megkötésében nagyon hatékony. Sikerrel alkalmazhatóak festőműhelyekben, bányákban, cementgyárakban, textilüzemekben, átrakodók esetén.

 

  • Állattartó telepek: Az állatok az emberekhez hasonlóan sokkal termelékenyebbek, ha jó a közérzetük. A párásító hűtés meghosszabbítja a tenyészidőt, tisztább, szárazabb környezetet biztosít az állatok számára.

 

  • Zöldség-, gyümölcs-, hal-, sajtpultok: A párásító rendszerek optimális szinten tartják az áru környezetének nedvességtartalmát, ezzel megakadályozzák a kiszáradást, hosszabb ideig megőrzi az árukínálat a frissességét. Kitűnően alkalmazhatók bevásárlóközpontokban, hűtő és tároló házak, hal és húsárusok esetén.

 

  • Üvegházak, kertészetek: A párásító berendezésekkel biztosítják az optimális klímát. A növények szaporítása során, valamint a trópusi növények esetén elengedhetetlen a levegő magas páratartalmának fenntartása.

 

Önnel mikor találkozunk?

 Gyönyörű kert,  egészséges  növények?

 

Ugye Ön is gyönyörű kertre vágyik? Buja bokrok, színes virágok, makulátlan pázsit, amit minden vendég megcsodál. A lehetőség az Ön kertjében is megvan erre! Jöjjön, vágjunk bele együtt: legyen Öné a környék legszebb kertje!

 

Kérje itt az ingyenes* kertdiagnosztikát!

 

 

 

Már 521
ügyfelünk kérte!