Lépcső-, kerítés-, támfalkészítés

 

Már aIMG_0384_200x149.JPG kert tervezésénél figyelembe kell venni a később kialakítandó szintkülönbségeket, és gondolnunk kell a megoldási lehetőségekre. (Kertdiagnosztikai szolgáltatás)

 

Ezek kialakításánál számtalan ötlettel rendelkezünk. A szintkülönbségből eredő „problémákat” áthidalhatjuk lépcsővel vagy kanyargós kis járdával, amely stílusában illeszkedik a házunkhoz.

 

 

IMG_0350_200x267.JPGA lépcsők, járdák melletti meredek részeken gyönyörű teraszokat, rézsűket, támfalakat tudunk kialakítani, ahová szintén rengeteg szép növényt ültethetünk. A beültetett növények megóvják a területet a szél és vízerózió okozta károktól.

 

 

 

 

 IMG_0366_200x223.JPG

 

 

Fontos a helyes növényválasztás! Egyes Cotoneaster és Juniperus fajok és fajták legyökeresedve terjednek, így kötik meg a talajt. (Növénytelepítés szolgáltatás) Természetesen időre van szükségük, hogy a teljes területet benőjék, addig a talaj megkötésére használhatunk lebomló jutazsákot vagy geotextíliát is.

 

A füvesítés sem jelent gondot ezeken a területeken. Gyepszőnyegezéssel, vagy hidrovetéssel nem kell tartanunk az erózió okozta károktól! (Füvesítés, gyepszőnyeg szolgáltatás)

A kerítésünk kialakításakor nemcsak élettelen anyagokat használhatunk fel, mint a fa, vagy a kovácsolt vas; rengeteg olyan növény van, amelyekből gyönyörű sövényt telepíthetünk. Legyen szó teljes takarást biztosító örökzöldekről, vagyimages_200x158.jpg jelképes területelhatárolásról, például egy romantikus levendulasorról.


Kerítésünket megépíthetjük magasított növényágyásnak is, amely elsősorban kis méretű kertekben praktikus, ahol minden apró helyet szeretnénk kihasználni. Tökéletes megoldás lehet abban az esetben is, ha a szomszédos házak magasabbak és könnyen átlátnak hozzánk. A magasított kerítéssel tudjuk biztosítani kertünk intimitását is. A magasított kerítés falai készülhetnek facölöpökből, amelyet előzőleg folyékony kátránnyal kezeltünk, így növelve az élettartamát. A támfal készítése során a fa és a földrészt geotextíliával választjuk el, növelve ezzel az élettartamát.

Használhatunk zsalukövet, amelyet aztán a ház stílusához igazítva burkolhatunk, színezhetünk. Az így kialakított kerítésünk lehet akár változó magasságú is, amelybe különböző magasságú, színű, esetleg virágzó növényeket ültethetünk, mely által megszabadulunk a kéretlen pillantásoktól.

Fontos, hogy a kerítésünk illeszkedjen a házhoz, a lakókörnyezetünkhöz, meglévő kert esetén pedig a kerthez is!

 

Kérje ingyenes kertdiagnosztikai szolgáltatásunkat!

 Gyönyörű kert,  egészséges  növények?

 

Ugye Ön is gyönyörű kertre vágyik? Buja bokrok, színes virágok, makulátlan pázsit, amit minden vendég megcsodál. A lehetőség az Ön kertjében is megvan erre! Jöjjön, vágjunk bele együtt: legyen Öné a környék legszebb kertje!

 

Kérje itt az ingyenes* kertdiagnosztikát!

 

 

 

Már 521
ügyfelünk kérte!