Növénytelepítés


Akár velünk építteti meg a kertjét, akár egyedül vág bele ebbe a vállalkozásba néhány fontos dolgot tudnia kell a növényekről telepítés előtt. Ahhoz, hogy kertjében sokáig gyönyörködhessen ismerni kell a növény víz- és tápanyagigényét, növekedési erélyét, végleges méretét, eredeti élőhelyét, hogy csak néhány dolgot említsünk. (kerttervezés szolgáltatás)

 

magasĂ­tott ĂĄgyĂĄs.jpg


Ez rengeteg információ, amelybe könnyű belezavarodni, mi segítünk abban, hogy a megfelelő növények kerüljenek a kertjébe, legyen szó örökzöldekről, cserjékről, fákról, konténeres vagy szabadgyökerű növényekről.

 


Néhány dolog, amit mindenképpen át kell gondolnunk telepítés előtt:

 

  • Ültetés ideje: Az árudákban egyaránt kaphatók konténeres valamint szabadgyökerű növények. Tudnunk kell, hogy a szabadgyökerűeket, csak kora tavasszal, vagy ősszel ültethetjük, mivel a növény gyökere sérült, időbe telik míg begyökeresedik és ez idő alatt a növény érzékenyen reagál az esetleges kiszáradásra. A konténeres növények előnye, hogy szinte egész évben ültethetők. Természetesen az ültetés után ez esetben is figyelni kell a megfelelő öntözésre, de korántsem olyan érzékenyek, mivel ép, egészséges gyökérzettel rendelkeznek. A szakszerűen kialakított öntözőrendszer esetén a növényei nem szomjaznak a nyári ültetés esetén sem és Önnek sem kell vagyonokat fizetnie vízdíjra. (Öntözőrendszer telepítés szolgáltatás)

 

ĂźltetĂŠs.jpg

 

  • Víz-, tápanyag-, talaj-, és fényigény: A munkálatok megkezdése előtt tisztában kell lennünk a kertünkben lévő talaj típusával, víz minőségével, fényviszonyaival. A növény eredeti élőhelyének ismerete pedig már információval szolgáltat az igényeiről is. Nem ültethetünk homokos talajt kedvelő növényt kötött talajba, savanyú talajigényűeket meszes talajba. Nem azonosak a mediterrán növények (pl. leander) igényei a hazánkban őshonos növénnyel (aranyvessző (Forsythia) fajták). Figyelnünk kell arra is, hogy a kiszemelt növények mennyire árnyéktűrőek, vagy éppen napfénykedvelők. (Talaj-és vízanalitikai szolgáltatás)

 

forsythia.jpg

 

  • Virágzási idő: Nincs szebb annál, hogyha mindig van a kertünkben olyan cserje, egynyári, hagymás növény, amely éppen virágzik. Kora tavasztól késő őszig számtalan növény van, amely jókedvre derít a gyönyörű virágaival. Gondoljunk csak a hóvirágra, aranyvesszőre, levendulára, krizantémra.

 

Syringa_vulgaris.jpg

 

  • Növény mérete, formája: A növények is olyan sokfélék, akár Gombóc Artúr kedvenc csokoládéi: vannak óriások és vannak törpék, vannak kúszók és vannak felfelé növők, gömb formájúak, oszloposak-ezek mind-mind meghatározzák, hogy hova érdemes/szabad ültetni őket.

 

tĂśrzses blue star.jpg

 

Örökzöldek: Az örökzöldről sokaknak a karácsonyfa jut eszébe, de ennél sokkal változatosabb növényekről van szó! Felhasználhatjuk őket sövénytelepítésre, sziklakertbe, sírok beültetésére stb…És ne feledjük el, hogy nem csak zöld színűek!! Léteznek sárga, szürkés, kékes színűek valamint tarkák is. Tudta, hogy néhány fajta színe eltérő télen és nyáron?(Thuja orientalis Aurea Nana)

 Thuja-orientalis-AUREA-NANA.jpg

 

 

Jelentkezzen ingyenes kertdiagnosztikára!

 

 

 

 Gyönyörű kert,  egészséges  növények?

 

Ugye Ön is gyönyörű kertre vágyik? Buja bokrok, színes virágok, makulátlan pázsit, amit minden vendég megcsodál. A lehetőség az Ön kertjében is megvan erre! Jöjjön, vágjunk bele együtt: legyen Öné a környék legszebb kertje!

 

Kérje itt az ingyenes* kertdiagnosztikát!

 

 

 

Már 521
ügyfelünk kérte!