Talaj- és vízanalitika


Gyönyörű, harmonikus kertünk abban az esetben lesz, ha a beültetett növények jól érzik magukat, egészségesek, megfelelő a víz- és tápanyag ellátásuk.


Ön is tapasztalta már, hogy hiába tett meg mindent, a növények mégis sárgulnak, nem fejlődnek, nem virágoznak?

(Szaktanácsadás szolgáltatás)

 

 

talajanalitika.jpg


Ilyenkor gondolnunk kell arra is, hogy esetleg a talajban, vagy a víz összetételében van a probléma. Ha talajban kis mennyiségben vagy nem megfelelő arányban vannak jelen a tápanyagok, illetve a növények számára káros vegyületek halmozódtak fel, az a növények sárgulását, pusztulását okozhatja. Ez szemmel nem látható, de növények megérzik.


A nem megfelelő minőségű öntözővíz is hasonlóan komoly gondokat tud okozni. A túl kemény víz, vagy ha nem megfelelő tápanyagokból tartalmaz sokat, amelyek ráadásul gátolják a növény számára szükséges tápanyagok és sók felvételét, mind-mind hatással vannak a növények fejlődésére. Ezek a problémák kimutathatók az általunk javasolt talaj- és vízanalitikai vizsgálattal.
Akkreditált laboratóriumi kapcsolattal rendelkezünk, amely révén részletes talaj- és vízvizsgálatot tudunk biztosítani, valamint szükség esetén levélanalitikát, így célirányosan határozhatjuk meg a teendőket.


Ezeket a vizsgálatokat érdemes elvégezni új kert létesítése előtt, hogy megbizonyosodjunk alkalmas-e a rendelkezésre álló kút, vagy vezetékes víz az öntözésre, vagy szükséges-e esetleg talajcserét, talajjavítást végezni. A vizsgálat költsége a teljes kertépítési beruházáshoz képest elenyésző, viszont nagyon sok bosszúságot megspórolhatunk magunknak.


Alkalmazhatjuk már meglévő kert esetén is, ahol már minden létező dolgot kipróbáltunk, de eddig nem jártunk sikerrel és szeretnénk a kertünket megmenteni.
A vizsgálatokhoz mintát veszünk a talajból, az öntözővízből, vagy lemetsszük a megbetegedett növény levelét, melyeket erre szakosodott laboratóriumban részletesen analizálnak. Az eredmény alapján javaslatot teszünk a probléma megszüntetésének lehetőségeire.
Eddigi munkánk során többször volt már példa arra, hogy több éve a megépített kertben a gyep rendszeresen sárgult. A kert építését megelőzően a tulajdonosok többsége építést megelőzően nem kér talaj- és vízvizsgálatot, hiszen fel sem merül annak szükségessége.

 

Jelentkezzen ingyenes kertdiagnosztikára!

 Gyönyörű kert,  egészséges  növények?

 

Ugye Ön is gyönyörű kertre vágyik? Buja bokrok, színes virágok, makulátlan pázsit, amit minden vendég megcsodál. A lehetőség az Ön kertjében is megvan erre! Jöjjön, vágjunk bele együtt: legyen Öné a környék legszebb kertje!

 

Kérje itt az ingyenes* kertdiagnosztikát!

 

 

 

Már 521
ügyfelünk kérte!